Ook voor (meerdaagse) arrangementen kunt u bij
Jachthaven Van Oversteeg terecht

Vanuit onze jachthaven kunt u verschillende boten huren. Per dag, per uur of per dagdeel*.

Wij verhuren van kajak tot luxe motorsloepen en van 1 tot 10 personen per boot.

scheidingslijn

 

Ruige 2-daagse kano/kampeertocht

Dag 1:
Werkendam-Visplaat-Deeneplaat

De tocht start bij Jachthaven Van Oversteeg in Werkendam. Start met instructies over gebruik kano. Aan de peddels voor het eerste gedeelte van de route via brede sloten en kronkelige kreken. Je komt uit bij de schitterende ‘Sloot van Beneden Petrus’. Dan naar de ‘Rietplaat’, waar je op het strand een korte rustpauze kunt inlassen. Over open water, met prachtige vergezichten, naar de Visplaat. Daar ga je kamperen bij boer Jan en Ellie Saarloos. Het is een vorm van basic-kamperen. De grootste kans op het zien van bevers is in het ‘Gat van Honderddertig” tijdens de schemering.

Op een half uurtje varen ligt de Deeneplaat, één van de mooiste wandelroutes in de Biesbosch. Het wandelpad (1,5 uur lopen) is alleen over het water te bereiken.

Dag 2:
Visplaat-Doolhof-Werkendam

Vroeg op pad voor een lange tocht dwars door het Nationaal park naar ‘De Grienden van De Dood’. Tijdens deze tocht zul je de Biesbosch in al zijn schoonheid ervaren. Al peddelend, laag op het water, en vergezeld door vele soorten watervogels lijkt het wuivende riet je de weg te wijzen. Niets is echter minder waar. Houdt de vaarkaart bij de hand, anders verdwaal je in de vele kreken en killen. Het wandelpad ‘Doolhof’ loopt door een ruig wilgenvloedbos. Het maakte ooit deel uit van het grootste griendencomplex van De Biesbosch; ‘De grienden van De Dood’. De kans om een bever of ijsvogel te zien is tijdens dit deel van de route het grootst. De kano’s kun je afmeren in de inham, net voorbij de steiger voor de rondvaartboten. Achterin de inham heb je een doorkijkje naar ‘Polder De Dood’. Een stiltegebied en sinds 1969 een vogelreservaat. Met wat geluk kun je er lepelaars zien foerageren of reeën zien drinken. Na de wandeling over dit pad zal de terugtocht over de ‘Ruigt of Reugt’ naar de jachthaven van Van Oversteeg een 1,5 uur in beslag nemen.

Canadese kano in de BiesboschFuut op nest in de BiesboschKajak varen

scheidingslijn