Ssst…
Stil varen in een fluisterboot in de Biesbosch

Je middenin de natuur begeven zonder dat je die natuur verstoord… Zo kom je zo dicht mogelijk bij het pure leven van de vogels en andere dieren die de Biesbosch als hun thuis hebben gekozen. Maar een fluisterboot is niet alleen een plezier voor de natuur, je zult er zelf ook een onvergetelijke dag op hebben.

Stel je voor: je parkeert je auto, stapt uit en bevindt je op dat moment al in het hart van de Biesbosch. Als dat vooruitzicht je al een gevoel van rust bezorgt of een glimlach op je gezicht tovert, dan is dat hét uitstapje dat je niet wilt missen. Een dag lang rondvaren met een fluisterbootje, riviertjes ontdekken, stukken water oversteken om vervolgens even aan te leggen bij een mooi eilandje, een duik nemen in het water en natuurlijk heerlijk picknicken middenin de natuur. Je kunt niet anders dan aan het einde van de dag volledig opgeladen terug varen naar de haven. Hier was je aan toe!

Voordelen van de fluisterboot

Een fluisterboot heeft veel voordelen. Niet te missen is dat hij niet of nauwelijks geluid maakt tijdens het varen. Dat is niet alleen fijn voor jezelf –geen geronk van een motor- maar ook heel fijn voor de natuur. De dieren die de Biesbosch hebben gekozen als hun thuis worden op deze manier niet gestoord in hun doen en laten. Daarnaast veroorzaakt de elektrische motor van de fluisterboot geen uitstoot en geen rare geuren. Goed voor mens en milieu dus.

Kies het ruime Biesbosch-sop

Voordat je op jouw fluisterboot stapt, legt één van onze medewerkers uit hoe de fluisterboot werkt. In ons café is een kaart verkrijgbaar waarop verschillende mooie vaarroutes staan aangegeven. Hier kun je ook zwemvesten huren voor de matrozen zonder zwemdiploma (€ 2,50 per dag). Stap aan boord, en zet koers naar mooie plekken zoals de Rietplaat en het Buiten Kooigat.

Fluisterboot huren

Jachthaven Van Oversteeg beschikt over vier splinternieuwe fluisterboten. Type 500 is geschikt voor maximaal 6 passagiers en type 590 is geschikt voor maximaal 8 passagiers.
Prijs vanaf €115,00 per dagdeel.
Reserveer de fluisterboot vooraf om teleurstelling te voorkomen.