Ruige meerdaagse kano/kampeertocht

Meerdaagse tochten zijn alleen te boeken per dag en niet per 24 uur.
(voorbeeld: maandag 14:00 uur tot dinsdag 14:00 uur is 2 dagen)

scheidingslijn

Biesboschhoeve – de Vischplaat (snelste route 1.5 uur)


De tocht start bij Jachthaven Van Oversteeg in Werkendam waar u met instructies over het gebruik van de kano begint.
Aan de peddels voor het eerste gedeelte van de route via brede sloten en kronkelige kreken. Je komt uit bij de schitterende ‘Sloot van Beneden Petrus’. Dan naar de ‘Rietplaat’, waar je op het strand een korte rustpauze kunt inlassen.
Over open water, met prachtige vergezichten, naar de Visplaat. Daar ga je kamperen bij boer Jan en Nancy Saarloos. Het is een vorm van basic-kamperen.
De grootste kans op het zien van bevers is in het ‘Gat van Honderddertig” tijdens de schemering.

Kano`s zijn te reserveren via onze website, voor de kampeerplaats kunt u terecht bij https://biesboschhoeve.nl/ (reserveren wordt aanbevolen)

Op een half uurtje varen ligt de Deeneplaat, één van de mooiste wandelroutes in de Biesbosch.
scheidingslijn

Paalkampeerplaats de Bevert: (snelste route 2 ¼ uur)

De tocht start bij Jachthaven Van Oversteeg in Werkendam waar u met instructies over het gebruik van de kano begint. Aan de peddels voor het eerste gedeelte van de route via brede sloten en kronkelige kreken.
Je komt uit bij de schitterende ‘Sloot van Beneden Petrus’. Dan naar de ‘Rietplaat’, waar je op het strand een korte rustpauze kunt inlassen.
Via `Gat van Honderd en dertig wat overloopt in het `Buiten kooigat steekt u de `Ruigt` over naar de `Bevert`.
Aan de Bevert is een paal- kamperplaats waar u gratis kunt overnachten, hier zijn verder geen sanitaire voorzieningen en drinkwater.
Reserveren bij een paalkampeerplaats is helaas niet mogelijk.
scheidingslijn

Paalkampeerplaats de Paardenkop: (snelste route 1 ¼ uur)

De tocht start bij Jachthaven Van Oversteeg in Werkendam waar u met instructies over het gebruik van de kano begint. Aan de peddels voor het eerste gedeelte van de route via brede sloten en kronkelige kreken.
Je komt uit bij de schitterende ‘Sloot van Beneden Petrus’. Dan naar de ‘Rietplaat’, waar je op het strand een korte rustpauze kunt inlassen. Over open water, met prachtige vergezichten, naar de Paardenkop.
Op deze prachtige paal- kampeerplaats zijn geen sanitaire voorzieningen/drinkwater en kunt u gratis overnachten.
Reserveren bij een paalkampeerplaats is helaas niet mogelijk.

scheidingslijn
Tips:
Kampvuur: Open vuur op de grond is brandgevaarlijk. Barbecues/vuurkorven moeten daarom tenminste 40 cm boven de grond staan.

Vissen: Vissen in de Biesbosch is alleen toegestaan als je in het bezit bent van een vergunning. Een dag vergunning is bij ons te koop.

Bagage: verpak uw bagage in vuilniszakken, helemaal droog blijft het niet in een kano. Voor uw waardevolle spullen zoals een telefoon krijgt u een waterdichte ton mee.
Voor de kampeertochten adviseren wij een 2 persoons Canadese kano deze zijn even groot als een 3 persoons Canadese kano en biedt genoeg ruimte voor de kampeeruitrusting.

Eten/drinken: Wij adviseren u om voldoende eten en drinken mee te nemen. Horeca en winkels bevinden zich alleen aan de buiten rand van de Biesbosch en dat is voor de meeste onder ons best ver varen.

Afval: Neem het mee en deponeer het in de daarvoor bestemde containers op het terrein van onze jachthaven.

scheidingslijn